Din vittring dödar din jaktlycka!

ScentKiller och vittringsdödande medel är ett enkelt sätt till bättre jaktlycka. Din EGEN vittring är oftast den största risken för att misslyckas. Studier i USA har visat att hjortar har luktsinnen av absolut toppklass. Testerna påvisade att en vitsvanshjort efter 7 dagar kan detektera ett tum avtryckt av människa. När man förstår hur viktigt det är att sprida så lite vittring som bara möjligt och använder rätt metoder så är skillnaden mycket påtaglig. Grunden för att lyckas bättre är att sprida så lite egen vittring som möjligt samt också använda Scent cover (lockmedel) för att ytterligare slå bort sin egen vittring.

Första steget som jägare är att aldrig tvätta kläder i vanliga tvättmedel. Anledningen till detta är två. Det första är att man tillför en massa parfymer som inte hör hemma i jaktkläder. Den andra anledningen är att alla vanliga tvättmedel innehåller UV-förstärkare som gör att dina jaktkläder oavsett camouflage tydligt syns för ett flertal viltarter. Hjortdjur och fåglar har ett väl utvecklat UV-seende vilket gör att UV-förstärkRNA i kläderna får kläderna att lysa blått för dem när det börjar skymma. Vet man detta är valet enkelt, man väljer tvättmedel som helt tar bort vittringen ur kläder samt inte innehåller UV-förstärkare.

Det är ingen slump att pilbågsjägare i USA är extremt noga med detta, minsta vittring eller kläder som glöder gör givetvis att det är nästan omöjligt att få djuren inom skotthåll för en pilbåge. Som jägare kommer du att upptäcka att det går betydligt bättre att få fram djur nära och att de inte direkt stirrar direkt på dig när de kommer.

Ett bra tips är också att testa sin jaktkläder med en liten UV-lampa. Många tillverkares jaktkläder är tyvärr tillverkade av fel material och reflekterar UV-ljus.

Hos oss på Z-aim hittar du jaktutrustningen du behöver för att slå ut din egen vittring ur kläderna. Vi har under flera år marknadsfört Hunters Specialties Scent- A- Way serie och ScentKiller från Wildlife-Research-Center vilket är de märken som räknas som marknadsledande inom vittringskontroll. Vi vet själva genom vår egen jakt att dessa medel gör stor skillnad och ingen av oss skulle idag tvätta kläder i vanliga tvättmedel. Man behöver inte vara fanatisk, men rätt tvättmedel, kroppshygien och lockmedel tar dig väldigt långt på ett enkelt sätt. Du känner nog igen dig i texten här under:

Att köpa rätt jaktutrustning och tillbehör för effektivare jakt prioriteras av det flesta jägare väldigt högt när det gäller vapen, vapentillbehör och kläder. Men det ännu många som helt glömmer bort att sköta sin egen kroppshygien och kläder på rätt sätt och ger därför viltets absolut första sinne ett ständigt övertag! Gör inte det felet- gör istället som så många glada kunder och upptäck det stora fördelarna med att sköta vittringen på rätt sätt!  

 

 

Produkter
Övrigt