Support & Hjälp vid problem

 

Här kan du hitta hjälp med dina problem. Vi förbättrar ständigt sidan och fyller på med nya lösningar. 

 

Reklamation 

Under de flesta produketer, vid Läs mer, finns en blankett -Reklamation. Skriv ut blanketten och fyll i den med varans fel etc. samt skicka in till oss. Glöm ej kvitto.

 

Åtelkamera/Uovision, ScoutGuard mfl.

- Blå skärm - kameran fungerar ej.

Ofta är det då fel på minneskortet - antingen för stort kort eller ett trasigt kort. Byt kort och prova igen.

 - Batteri

Laddbara batterier fungerar alldeles utmärkt, utom på vintern. De maximala voltstyrkan i dessa är 1,2 volt, inte 1,5. Detta gör att de tappar spänning vid kyla och fungerar dåligt i alla apparater som kräver lite högre spänning. Använd batterier av högre kvalitet under kallare tider.

Filmning, speciellt i mörker drar ström! Om du har många besökare framför kameran, använd ett externt batteri. Kameran har ett uttag för 6 volt, se till att vända polerna rätt!!

 

80Nordic++

 

- Strömstyrka

 

Lampan har ett urladdningskydd som bryter vid 4,5 volt. Under den spänningen lyser den inte. Detta för att skydda batteriet eftersom ett urladdat batteri lätt tar skada.  Om lampan inte lyser ute men fungerar när den kommer in, beror det på att batteriet blivit varmare och strömstyrkan ökat lite och precis hamnat över 4,5 volt.

 - Batteriet

Uppladdat ska det hålla en spänning på 6 volt. Tappar det under natten (frånkopplat) är det felaktigt.

 - Solcellspanelen

Den klarar av att ladda ett betydligt större batteri. Man kan koppla extrakablar från batteriet och ut i dräneringshålen i underkant på lampan för att koppla till ett extra batteri.

 

-

 

 

 

 

Produkter
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen