Köp- och leveransvillkor

Priser
Moms ingår i priset, med f.n. 25%. Du kan välja exklusive moms uppe i högra hörnet.

Leveranstid
Normal leveranstid är cirka 3 dagar för varor i lager. Under högsäsong och helger kan det ta längre tid. Ibland är vi bortresta på mässor etc, och detta kan också fördröja.

Leveranssätt
Vi skickar beställningar som brev/paket med Posten. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Frakt
Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter Postens portotabell för brev och paket.

För ej önskad, returnerad vara står kunden för frakten.

Restnoterade varor

Restnoterade varor kan du enkelt förboka vi mail till order@z-aim.com.  Vi skickar mot postförskott, du betalar när du får varan.


Betalningsalternativ

- Postförskott
Kostnad: 50 kr 
Normal fraktkostnad efter postens lista tillkommer dock om inte annat avtalats. Du handlar mot traditionellt postförskott och betalar först när du hämtar ut varorna.
 Du behöver inte uppge personnummer för att använda betalning via postförskott.

- Kortbetalning- DIBS
Kostnad: 0 kr
Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via Dibs 100% säkert.

DIBS system är godkända av alla svenska banker samt certifierade enligt PCI DSS av VISA och MasterCard för att förmedla betaltransaktioner i högsta säkerhetsklass. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av DIBS och krypteras via SSL -128 bit (Secure Sockets Layer). Att betalningen sker på en säker sida kan du se genom att adressen på betalsidan börjar med https:// samt att det visas ett hänglås i nedre högra hörnet av din webbläsare.

Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från att Du lagt Din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure.

- Faktura / Delbetalning - Handelsbanken

Kostnad: 0 kr

- Faktura / Handelsbanken Finans
Genom vårt samarbete med Handelsbanken Finans kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 19 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:

Du har fyllt 18 år
Du har en stadigvarande inkomst av tjänst
Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
Du har inga betalningsanmärkningar
Den adress du uppger ska överensstämma med det som finns kopplat till ditt personnummer.
Endast privatpersoner (än så länge, företag kommer)
Endast inom Sverige, folkbokföringsadress i Sverige

- Delbetala / Handelsbanken Finans
Genom vårt samarbete med Handelsbanken Finans kan du delbetala dina köp, stora som små. Du väljer själv det köputrymme som passar ditt totala inköpsbelopp bäst upp till 80 000 kr. Ditt köputrymme läggs upp på ett konto hos Handelsbanken Finans. I kassan väljer du betalningsalternativet delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. När du sedan bekräftar ditt köp och din ansökan om delbetalning, gör Handelsbanken Finans en sedvanlig kreditprövning. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts, därefter slutför du köpet. Du kan när som helst välja att slutbetala utan extra kostnad. Har du en gång delbetalat en vara hos Handelsbanken Finans kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditprövning. Är ditt köputrymme för litet ansöker du enkelt om en höjning – du får svar direkt. Grundkrav för att ansöka om delbetalning är:

Du har fyllt 18 år
Du har en stadigvarande inkomst av tjänst
Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
Du har inga betalningsanmärkningar
​Den adress du uppger ska överensstämma med det som finns kopplat till ditt personnummer.

Endast privatpersoner (än så länge, företag kommer)

Endast inom Sverige, folkbokföringsadress i Sverige

Personnummer
Behövs endast vid fakturaköp. Ej vid postförskott.
Vi tillämpar PUL, Personuppgiftslagen. Läs mer: http://www.pul.nu/lagtext.html

Reklamation och returrätt
Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år), om inte annat anges för produkten. Observera att kikarsikten, vissa åtelkameror etc kan ha längre garanti som då anges separat. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya produkt eller reparation, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Vid avtalad återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.


Ångerrätt/Öppetköp (30 Dagar hos Z-aim AB ) 
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Normalt skall meddelande om detta lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. VI på Z-aim AB har dock valt att själva utöka DIN tid för ångerrätt/öppetköp till hela 30 dagar. (Gäller ej vid specialbeställda varor) Vi följer i övrigt Konsumentverkets rekommendationer se:
Konsumentverket.se (OBS - vissa av våra varor kan du få bruka under denna tid.) Anges separat för produkterna.

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna och kostnader för Postens avgifter.

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Felskrivning
Vi reserverar oss mot felskrivningar, såsom priser, villkor etc

Produkte
Sonstiges