Riktmedel Discovery

Det finns ett stort utbud av olika riktmedel anpassade och skapade för olika skytte och behov. De baseras på MIL-dot men har fått olika "smarta" anpassningar för att bli ännumera användbara. En uppskattad sak bland många jägare och luftgevärsskyttar är en tätare extra indelning än MIL-dot vilket gör ofta det lättare att använda för skytte utan behov av att använda targetrattarna vid skytte på längre avstånd. Alla riktmedel i Discovery kikarsikten är mycket nog etsade direkt på linsen. Discovery har kikarsikten med riktmedelt placerat i både första och andra bildplan. De som ligger i (FFP) första bildplan innebär att riktmedelt alltid är medförstorande och förstoras/förminska efter vilken förstoringsgrad som används. Ett riktmedel som ligger i första bildplan ger en konstruktionsmässig fördel genom att träffpunkten alldrig kan förändras vid byte av förstoring samt att avståndet mellan punkterna alltid är (sant) densamma oavsett förstoring eller avstånd till målet. Detta innebär även att man riktmedelt kan användas vid beräkning av avstånd. Discovery kikarsikten med riktmedel (SFP) i andra bildplan har alla icke medförstorande riktmedel och sant avstånd mellan riktmedlets punkter uppstår oftast om du väljer en förstoringsgrad av 10X. 

HMD - Finns i VT-2 och HI-serien. Erbjuder Mil-prickar och halv mil-linjer, med kvart mil-markeringar på ut-inlägg. Avståndet mellan markeringarna är sanna vid 10 X förstoring. Riktmedelet är etsat i glas och kan belysas.

  

 

DLT MIL - Tillgängligt i VT-T-sortimentet / DLT MOA - Finns i HS-serien. Dessa glasetsade riktmedel är placerade i First Focal Plane (Medförstorande), vilket betyder att avståndet är sant vid alla förstoringar siktet erbjuder. Riktmedlet kommer alltså att visas mindre vid låg effekt och större vid högre förstoringar. Kikarsikten med riktmedlet i första bildplan (medförstorande) har även den stora fördelen att det aldrig kan uppstå någon förskjutning av träffpunkten för att man ändra förstoringsgrad.

 

DLTW - Finns i HD-sortimentet. Riktmedlet är First Focal Plane (Medförstorande) i 4-20 × 50-modellen, och i Second Focal Plane (Ej Medförstorande) modellerna är avstånden mellan prickarna sanna vid 10x förstoring. Den här modifierade DLT MIL-riktmedelet har varje mellanrum mellan en hel Mil indelat i fyra. Riktmedlet kan användas belyst.

 

 
Riktmedlet SLT FFP - Finns i HD med 34mm tubdiameter. Det ligger i första fokcusplan (medförstorande) och avståndet mellan markeringarna är sant vid alla förstoringar. Mil line riktmedelet är indelat i tätare steg än ett vanligt MIL-riktmedel som tydliggörs genom olika längd på linjerna. Det erbjuder även riktpunkter för att lättare utföra rätt korrigering för vindavdrift vid skytte på långa avstånd.

SS-2 - Hollow Mil diamanter med halv mil linjer.

 

CT FFP riktmedlet - Finns i ED-sortiment. Mil line riktmedlet ligger placerat i första fokusplan (medförstorande) och därför är avstånd mellan punkterna sant oavsett förstoring och avstånd. Det erbjuder både punkter för att hålla över samt för att lättare utföra korrekt justering för vindavdrift. Varje avstånd melaln true MIL är uppdelat i tätare intervall för att enkelt skjuta med högsta precision. Riktmedelets mittpunkt är belyst. 

 

1 / 2MD Reticle - finns i modellserierna AO VT-R och VT-Z. Mil prickar med 1/2 mil linjer erbjuder många olika målpunkter för de flesta användningsområden. Belysning om 5 röda / gröna inställningar.

HML - Half Mil-riktmedelt används i VT-2 30 mm-modellerna.

 

Produkter
Övrigt