Discovery Optics

Discovery Optics är ett mycket intressant märke av kikarsikten och tillbehör som satsar på att tillverka produkter av hög kvalitet som säljs via få mellanhänder för att få lägsta möjliga pris till konsument med högsta möjliga kvalitet. För dig som kund innebär detta att du får väldigt mycket mer optik för dina pengar än normalt. Och att det stämmer syns i många tester gjorda på Discovery Optics produkter.

Modellserien ED är byggda med FCD100 ED-glas från Japanska HOYA, en linstyp som normalt återfinns i mycket dyrare sikten. ED-serien levereras med livstids garanti utan krav på kvitto. Serien är byggd för att klara rekyl från kaliber 50BMG och fjädervapen samt maximalt vatten och imtäthet. De är kvävgasfyllda med övertryck och klara att sänkas 10m under vatten i 30minuter. ED-serien brukar ta ned det mest kräsna tillbaka på jorden! Otrolig optik och grym byggkvalitet! I denna serie återfinner du sikten med riktmedel i både första och andra bildplan kombinerade med väldigt noga genomtänkta MIL-dot riktmedel, sido parallax, låsbara torn! 

Modelleserien i HD är byggda med linser av HD-glas (High definiton) i hög kvalitet och ger dig allt vad du kan behöva i bildskärpa, kontrast och färgåtergivning. Likadant här, detta är en linskvalitet som normalt återfinns i sikten till ett betydligt högre pris. HD-serien är bygg med samma högt ställda krav (cal 50BMG & fjädervapen) för rekyltålighet, vattentäthet och livslängd. En serie där du finner sikten för alla behov inom jakt och skytte!

Disovery Optics använder sig av riktmedel direkt etsade direkt på lins i många olika utföranden med focus på hög funktion. Många baseras på MIL-dot med vidareutveckling för ökad funktion. Ett flertal av dem är väldigt omtyckta för luftvapenskytte samt skytte på långa håll. Finns både belysta och icke belysta.

Discovery Optics erbjuder sikten i både först bildplan och andra bildplan. Riktmedel i första bildplanet innebär att det är medförstorande. Medförstorande riktmedel har för och nackdelar men rätt utfört mest fördelar som att det kan användas för avståndsbedömning, kikarsiktet blir garanterat fritt från träfbildsförändring vid ändring av förstoring. Discovery Optics lyckas väldigt bra med avvägningen av riktmedelens linjetjocklek så avägningen fungerar bra vid låg och hög förstoringsgrad. Oavsett om du väljer modell med medförstorande eller icke medförstorande riktmedel kan du vara säker att du får toppklass genom tekniskt avancerad tillverkning med hög precision.

Vill du veta vilka japanska Hoya är kan du klicka här:  https://en.wikipedia.org/wiki/Hoya_Corporation 

Vi är säkra på att du som det allra flesta andra kommer att bli väldigt förvånad över kvaliten hos denna tillverkare!  

Produkter
Övrigt