Flytkläder- Thermotic

Värmer & räddar liv på smidigaste sätt!

Thermotic flytkläder finns som flytunderställ, flytväst, flytoverall och är perfekta plagg både för att rädda ditt liv vid olyckor där du hamnar i vattnet samtidigt som kläderna är suveräna på att hålla dig varm vid jakt, friluftsliv och skoteråkning.

Du får tillgång till förträfflig säkerhet på sjön med båten samt när du åker skoter på vintern. Theromotic har en rad fina produkter för hela familjen samt även jakthunden. På ett nästan obemärkligt sätt får du tillgång till flytkraft med styrka att rädda ditt liv.

Sedan slutet av 80-talet har Thermotic utvecklat och marknadsfört flytoveraller i olika utföranden och modeller för olika användningsområden. Företaget har byggt upp en mycket bred kompetens inom det hypothermiska området (kroppsnedkylning). För produktändamålet har ett speciellt material utvecklats för att behålla värmen i vatten och kyla. Materialet har mycket hög bärkraft och ger redan som tunt lager den flytkraft som behövs för att hålla en person flytande.

Thermotic betyder "självvärmande" och innebär i detta fall ett material som värmer mycket bättre än de flesta andra material oavsett om det är vått eller torrt vilket är Thermoticprodukternas unika egenskaper.

På senare år har produkter inom andra användningsområden utvecklats och då främst flytunderställ - Float Underwear - men även inom häst och hund och andra produktområden som t.ex. sitt- och korsryggsvärmeskydd, skotersittvärmeskydd, ATV-sittvärmeskydd, eu-mopedsittvärmeskydd, cykelsadelsittskydd mm. Dessutom utvecklar vi ständigt nya produkter av detta förträffliga material i både vått och torrt inom olika produktområden.

Materialet (fodret) fungerar ungefär på samma sätt som en våtdräkt vilket innebär att det värmer oavsett om det är torrt eller blött (våtdräktsprincip) och är därför effektivt under alla typer av dåliga väderförhållanden samt i vatten.

Alla produkter från Thermotic bygger på ett mycket högt kvalitets-, miljö- och funktionstänkande och skall vara som bäst då vädermakterna är sämst.

Produkter
Övrigt