Thermotic® - ett unikt materialkoncept

Material:

Thermotic betyder "självvärmande" och innebär i detta fall ett material som värmer mycket bättre än de flesta andra tillgängliga material oavsett om det är vått eller torrt vilket bidrar till Thermoticprodukternas unika egenskaper.

Materialets Micro celler värms upp av kroppsvärmen på både människor och djur och bildar därigenom en mycket varm isolering (våtdräktsfunktion). För att skapa ett optimalt material som flyter, har hög värmande effekt, extremt lätt samt passar för användning till väldigt många olika typer av plagg har Theromotic utvecklat en patenterad andningsförmåga för materialet vilket ser till att transportera och släppa ut fukt från kroppen. Genom att dessa egenskaper samarbetar nås ett material med väldigt hög prestanda och funktion.

Konceptet består av flera materiallager där kärnan består av en miljövänlig med ett unikt och patenterat material med en för ändamålet optimerad cellstruktur. Inner- respektive ytterlager och dess egenskaper, t.ex. köldavvisande och värmeisolerande, är noggrant utvalda och testade för varje användningsområde. Förutom att materialet är vind och vattenavvisande är det dessutom smuts- och oljeavvisande.

Svensk design och tillverkning.

Produkterna finns normalt i färgerna svart. Hundvärmetäcken finns även i rött med solas-godkända reflexer för ökad säkerhet.

Alla produkter från Thermotic bygger på ett mycket högt kvalitets- och funktionstänkande och skall vara allra bäst då vädersituationen är som sämst. Vi erbjuder väldigt lätta och smidiga produkter som har en lång livslängd. Våra produkter sys med kärnspunnen polyestertråd (kapelltråd) för största styrka, hållbarhet och vattenavvisning. Vi har ett mycket högt kvalitetstänkande i alla komponenter och detaljer såsom tyger, värmefoder, spännen, kardborre, band, reflexer etc.

Yttertyg:

Yttertyget är ett belagt polyestertyg som är behandlat (Gäller ej flytunderkläder)  för att vara vatten-, vind-, olje- och smutsavvisande.  Yttertyget behöver inte impregneras eller behandlas på annat sätt.

Fuktabsorberande tyg

Fukt- och kondensabsorberande tyg.

Värme- och flytfoder

Ett thermomaterial med unika värme egenskaper, mycket lätt och smidigt, stötdämpande och åldersbeständigt. I våra produkter där höga krav ställs på andningsfunktion anpassas värmefodret till detta genom en speciell ventilationsteknik som är särskilt framtagen för Thermotics produkter.

Värmefodret har också en mycket hög flytkraft, vilket är väldigt viktigt i vissa av våra produkter och då inte minst av säkerhetssynpunkt. Läs mer om flytunderställ - Float Underwear»

Innerfode:r

Innerfodret är av lätt, smidigt och behagligt nylonmaterial.

Skötsel- & tvättråd

Häng gärna upp på luftig plats efter användning. Skaka eller borsta bort lössmuts.

Handtvätt 30° med milt tvättmedel utan alkohol. Undvik sköljmedel, torktumlare, torkskåp och andra värmekällor

Får ej vridas ur, dropptorkas, snabbtorkande.

OBS! Flytkläderna får INTE tas på i fuktigt eller vått tillstånd. Skall alltid vara torra innan plaggen tas på.

Produkter
Övrigt