Blinkpirkar

Blinkpirk av olika slag är idag väldigt populära till pimpelfiske, främst till ädelfisk efter röding, öring och regnbåge. Men de fungerar också utmärkt för vinterfiske efter abborre, lake och andra fiskarter – det flesta arterna verkar lockas av ljuset från blinkpirk. Dubbelblink, enkelblink, Disco, SS är några av det olika blinkmodellerna som dessutom finns i presenterade i olika färger och modellutföranden.

Sommartid är det inte en dum ide att fästa en blink på tillexempel långdraget, detta lockar ofta fiskar att stiga modeller av blinkpirk.

Vissa börjar blinka när de kommer i kontakt med vatten, med andra skruvas ihop så att de börjar blinka. Det finns för- och nackdelar med alla varianter. Några modeller fäster du på linan ovanför blänket, andra har blinkpirk inbyggd i blänket, samt modeller med hölje av metall som fästs på blänket så det också skramlar lite när du pimplar med den. Ljudvågor i vattnet lockar ofta in fisk!och följa efter vilket inte sällan ger större fångst än utan.

Det finns i många olika färger, och vilken du skall välja är lite svårt att säga. Vi rekommenderar dig att pröva dig fram till rätt i de vatten som du fiskar i.

Hur fungerar en blinkpirk?

Blinkpirkens uppgift är att med ett blinkande sken locka till sig fisken från långt avstånd och göra så att den sen hugger betet. På P&T-vatten är det ibland tillåtet att fiska med två spön samtidigt, och då brukar det vara väldigt populärt att lägga ut ett spö och låta ljuset från blinkpirken göra jobbet utan att du behöver pirka med spöet. 

Produkter
Övrigt