Fiskenät för spö- Rutan Fiskenät för spö- Rutan Fiskenät för spö- Rutan Fiskenät för spö- Rutan Fiskenät för spö- Rutan Fiskenät för spö- Rutan

Fiskenät för spö- Rutan

Item ID: 372920

43 kr
  Buy
Size
Available
Not available
.
Not available

 

ecster_summer16

 

 

Förboka- i lager i slutet av mars.

Här tog nyfikenheten helt enkelt över för oss!

Rutan som vi kallar det är ett litet "luftigt" nät man använder kastspö till. Går att fiska på alla möjliga sätt, med ett flöte, på botten, vintertid under isen etc! Sportsligt??? Nät inte alls men ibland så är det inte heller det viktigaste!

Rutan erbjuder ett enkelt sätt att fiska tillexempel beten för angelfiske och fungerar ofta även de dagar fisken är svår att få till hugg eller när man inte har riktigt tid sitta och nöta med ett spö- oavsett om det är sommar eller vinter!

Fungerar även på större fiskar, kanske inte så dumt om man har svårt att lura siken till att hugga men vill ha en middag och vara lite passiv! Välj maskstorlek efter vad du vill fånga som med vanliga nät! Tänk på att detta fiskesätt faktiskt blir nätfiske än om i mindre skala och följ dina lokala fiskeregler och möjligheter. Använd spö med stark lina så du inte mister något nät! Bottenfiskar gör du bara där du vet att botten är slät och fri från bråte!

Mycket lätt att använd till valfritt kastspö eller pimpelspö.

  • Ovanför nätet sitter en fjäder med två självlysande kulor. Du behöver någon form av bete att trycka in i denna. Finns massor med olika färdiga mäskbeten att köpa men det går ju även bra att göra egna och blanda i vad man tror efter art! Degen skall sitta kvar i fjädern men gärna avge lite som faller nedåt. Du kan även använda powerbait eller Aqua pulverbeten som fastnar direkt på fjädern när den är blöt.
  • Kontrollera att nätet är fluffigt och fint, beta fjädern.
  • Kasta ut med kork, utan kork eller släpp ned under isen- vänta! Har du flera spön använd gärna bjällra. 
  • Vänta, dra upp och lossa fisken, red ut och lägg ut!

Välj storlek när du beställer- titta på tabellen så ser du ungefär vilken maskstorlek du skall ha.Bookmark and Share


Skriv recension

Categories
Customer's Area