Scent Killer - vittringsdödare.

Att använda vittringsdödande tvättmedel och kroppsvårdsprodukter som effektivt minskar den vittring som jägaren avger har snabbt blivit allt mera populärt även i Sverige.

När vi själva började använda dessa hade vi lite svårt att tro på att man faktiskt kan reducera sin vittring så mycket att det påverkar jakten. Idag vet vi svaret och skillnaden är enorm. Från direkt upptäckt till att nonchaleras totalt är fullt möjligt. Att komma väldigt nära inpå viltet utan att skrämma när vinden inte är perfekt är en häftig upplevelse. Då har du lyckats passer viltets allra viktigaste organ som är luktsinnet.

Vi har även konstaterat att dessa medel inte bara påverkar jakten genom att drastiskt minska vittring och kroppsodör. En annan absolut minst lika viktig fördel är att inga av dessa tvättmedel innehåller några som helst UV-förstärkare som är till för att göra kläderna snyggare genom högre kontrast på färgen man ser. UV-förstärkarna som finns i alla vanliga tvättmedel påverkar vår syn väldigt lite men däremot påverkas bland annat hjortdjurs och fåglars syn på ett för dem väldigt positivt sätt. Effekten blir att desto sämre ljusförhållandena blir desto tydligare framträder du för deras blick. De ser dig som skimrande blå och kan inte undvika att se dig och notera minsta rörelse du gör. Ditt kamouflage är bortkastat oavsett hur bra det är. När man börjat med dessa medel går det väldigt fort att märka skillnaden. Dessutom tvättar du kläderna hur ofta du vill och slipper tro på skrönan att det fungerar att hänga skitiga kläder utomhus. Tur att det bara är jägare som tror på att man kan tvätta så.

Vittringsdödande medel är en självklarhet för det flesta pilbågsjägare och har snabbt fått väldigt många anhängare och trogna kunder bland svenska jägare och blivit en av det mest självklara delarna i jaktutrustningen.

Vi marknadsför två av det mest ansedda tillverkarnas produkter: Hunters Specialties Scent-A-Way och Scent Killer.

 

 

Produkte
Sonstiges