MMS kamera Uovision UM565 MMS/GPRS 8MP Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera

Uovision UM565M 12MP MMS/GPRS Black IR, mms-övervakningskamera

Artikelnummer: 14451-1

Utsedd till bäst i test i Allt om Jakt och Vapens stora kameratest i NR4 2012! Läs här bredvid. Efter testen har Uovision dessutom kontinuerligt fortsatt att uppdatera och bygga vidare på ett redan vinnande koncept, idag är Uovisions kameror lätta att betrakta som marknadens högst värderade kameramärke bland även våra mest krävande kunder. Z-aim AB är generlaagent för Uovision i Sverige. Om du inte köper av oss direkt så fråga din handlare vem som är leverantör till dem, kommer de från Jaguargruppen som inte har kameror avsedda för Sverige utan Danmark så innehåller de fel program som gör att kameran inte fungerar som de skall. Vi beklagar att de inte håller sig till gällande avtal samt dessutom skapar medvetna problem för kunder. 

Z-aim AB är generalagent för Uovision i Sverige vilket garanterar dig 2 års garanti som verkligen fungerar när det behövs. Uovision är känt för driftsäkerhet och effektivitet både hos oss och kunderna. Vår erfarenhet är att detta märke håller mycket högre driftsäkerhet och kvalitet än det flesta andra.  

Uovision tillverkas av avhoppade tekniker från en av de äldsta och största tillverkarna. De har inriktat sig på att bygga kameror med hög prestanda och kvalitet. Innovativt men till största del efter väl beprövade koncept. Med vår långa erfarenhet av åtelkameror törs vi säga att Uovision tillhör absoluta toppen av kameror. 

UM565 fungera som alla MMS kameror och skickar bilderna till mobil och e-mail i storleken 640x480. Den stora skillnaden är att förutom detta "vanliga arbetssätt" så kan Uovision också arbeta mot GPRS nätet och sända bilderna till Email som datatrafik i högre upplösning 800x600 samt att bildernas KB (upplösning) kan valfritt ställas mellan 60-120kb. Bildkvaliten på MMS/GPRS bilderna blir därmed högre än andra märkens.

Uovision har: Totalt osynlig IR-blixt med 60 dioder, räckvidden slår de flesta kameror med "normal" synlig IR.

Ställbar KB från 60-120kb på MMS/GPRS bilderna = marknadens allra bästa MMS/GPRS bilder. 
Visning av longitude & latitude i kameran.  

Uovision kan sända till fyra mobiltelefoner och fyra email adresser samtidigt . När kameran sänder via GPRS så minskar din kostnad eftersom bilderna sänds som datatrafik och inte som MMS-bild. Observera att för att använda GPRS och sända bilderna som datatrafik måste platsen ha tillräcklig täckning för denna funktion. Inte alla platser har bra GPRS mottagning. Man kan prova funktionen genom att med sin mobil surfa på platsen man skall sätta kameran på. Enklast är att prova ladda ner en film från internet på youtube etc. Hastigheten är låg via GPRS, men är täckningen bra så skall det fungera utan att det bryter eller inte går alls. 

Mobilenheten är av hög kvalitet med en yttre antenn vilket borgar för god mottagning av mobilnätet. Signalstyrkan visas direkt i kamerans inbyggda display samt namnet på din operatör. (Långantenn med tre meter kabel finns som tillbehör)

Den kan sända bilderna som MMS till mobiltelefon, E-mail i upplösningen 640x480 eller som datatrafik via GPRS nätet till mail i upplösningen 800x600. Du kan även välja att kameran bara sänder ett SMS och meddelar att en bild/video tagits med klockslaget angivet. 

Kameran kan även ställas i ett läge som heter Daily Report, då sänds den sista bilden som togs samt antal bilder tagna under dygnet. Du väljer själv vid vilket klockslag på dygnet denna rapport skickas till dig.

Kameran har också ett system som gör att du själv kan välja hur många MMS-bilder den maximalt får sända varje dag. Funktionen gör att du effektivt kan styra kostnaden. Alla bilder som tas lagras till SD-kortet i kameran som högupplösta.

Black Invisible IR

Det betyder att kamerans IR-belysning är fullständigt osynlig, inte ens i botten på lamporna syns någon röd impuls. Inte många tillverkare har löst problemet med totalt osynlig IR. Det vanliga problemet med svart IR är att mycket av räckvidden tappas samt att bildernas kvalitet blir grusig. Uovision Black IR har bibehållit en suverän räckvidd samtidigt som bildkvaliten är på en hög nivå. 

Det osynliga svarta IR-ljuset ger för viss användning mycket stora fördelar, inte minst när kameran ska användas till ren övervakning då kameran inte avslöjar sig själv med någon bottenglöd i IR- lamporna. Vid användning till fotografering av vilt är fördelarna också på plats. Vissa viltarter kan första gångerna de fotas skygga lite av kameror som har "normal IR" med bottenglöd. Med svart IR-ljus försvinner problemet . 

För att maximera kamerans användningsområden kan IR-ljusets ställas in i två olika styrkor. Det svagare är lämpligt när kameran arbetar inomhus, där full styrka oftasts blir för starkt.

Time Lapse, Timer och rörelse sensor

Uovision har ett mycket komplett system för effektiv övervakning och samtidig kontroll över kamerans driftstatus. Den kan, som alla tidigare kameror arbeta enbart med hjälp av rörelse sensor och fotografera direkt vid avkänning av rörelse. För att göra kameran ännu effektivare så har Uovision även utrustats med dygnstimer och Time Lapse (fotografering efter ställbar tidsintervall) Visst finns andra kameror med dessa funktioner, men ingen som har funktionen att all dessa tre kan användas samtidigt för att utnyttja kapaciteten av de enskilda funktionerna maximalt (Rörelsesensor, Timer och Time Lapse). Detta innebär att kameran kan ställas att skicka tex 2 bilder med valt tidsintervall samtidigt som den fotograferar direkt rörelsesensorn detekterar rörelse. Bilderna som tas automatiskt varje dag kan användas för att berätta att kameran är aktiv, att linserna är fria, hur kallt det är i stugan etc. Vid fällfångst kan de bekräfta att fällan inte slagit igen och så länge som bilderna kommer så vet man att kameran är aktiv samt att inget djur gått in i fällan. Detta underlättar mycket vid användning av levandefångstfällor. Då rörelsesensorn kan vara aktiv samtidigt så behöver man ändå inte missa när något händer på platsen. Grymt för både övervakning av egendom samt vilt!

Rörelse sensor

Uovision har en sensor med maximalt brett avkänningsområde, anpassat efter bildens bredd samt lång räckvidd och hög känslighet. Sensorn är ställbar i tre steg. Låg, Normal och hög. Effektiv för både smått och stort och snabb detetektion på just över sekunden. Vid vår användning har vi konstaterat att den kan ta älg på 30meters avstånd. En finns bland produktbilderna. 

Time Lapse

Med denna funktion kan du enkelt övervaka större områden på ett effektivt sätt. Tillexempel kan kameran ta 1 bild med 2 minuters mellanrum ut över en åker. Du kan då enkelt se om något djur kommer ut och vid vilken tidpunkt. Kanske är det bocken du sökt som du på så sätt kan hitta. Funktionen kan användas till väldigt mycket. Och på Uovision kan du som sagt kombinera funktionen med att kamerans rörelsesensor är aktiv samtidigt samt dygnstimern.

Video

Uovision kan filma i kvaliten 640x480 i bra kvalitet både dag och natt. Varje sekvens kan tidsbestämmas från 1 sek till 1 minut natt som dag. Pir-sensorn kan arbeta med intervall ända ner till 1 sekund mellan varje video klipp.

Bildegenskaper

Uovision fotograferar med hög kvalitet, dag som natt. Du kan välja mellan tre bildkvaliter beroende på vad du behöver kameran till. 3MP, 5MP (äkta), 8MP eller 12MP.  

Om kameran skall användas till vareriad fotografering dag och natt så är normalt bästa bilkvaliten att välja 5MP. Då håller dagbilderna en hög kvalité samtidigt som risken för rörelseoskärpa minskar vid nattfotografering med IR. 

12MP används när man anser att bilderna som tas dagtid är de som är viktigast och nattbilderna har lägre prioritet och man kan acceptera att det oftare uppstår rörelseoskärpa på bilderna.

3MP väljs i huvudsak när kameran ska användas till långtidsövervakning och man vill rymma maximalt antal bilder på SD-kortet. Bilderna i 5MP blir mycket bra i Uovision, IR-bilderna på natten drar fördel av den lite mindre storleken eftersom att de skapas snabbare.

Bildserie i följd

Uovision kan ställas att ta 1-3 bilder i följd vid detektion av rörelse. När kameran tagit en bildserie kan du själv avgöra hur lång tid det ska förflyta tills kamerans rörelsesenor åter aktiveras för detektion. Tiden mellan bildserierna kan ställas från 1s till 60 min. Ofta är det lämpligt att använda inställningen med 3 bilder i följd. Har du kameran aktiv i MMS läget är det den första bilden i serien som sänds till din mobil eller Email. Alla bilder som tas lagras också som högupplöst format på minneskortet. 

Batteri / strömförbrukning

Uovision laddas med 12 st AA batterier, som med extremt låg standbyförbrukning kan räcka i ett helt år. I standby drar de bara 6 mAh per dygn! Med Z-aim Bear Claw lithiumbatterier körde vi fyra kameror från Augusti 2011 tills April 2012, dessa kameror var inställda att ta tre bilder varje dygn på tidsintervall samt att detektera och fota vid rörelse. Alla tog många bilder under vintern, kyla var inget problem, som kallast fotade en kamera i -37C. 

 

LCD display/Playback

Uovision har en 2" stor inbyggd färgskärm med playback för film och video. Tillsammans med att kamerans otroligt pedagogiska menyer och smarta program, med förinlagd inställning mot Telia är denna kamera mycket lätt att använda, även för den ovane.

Reaktionstid.

Uovision är mycket snabba kameror som ligger på ca 1sekund. I kombination med brett detektionsområde och lång räckvidd på rörelsesensorn är dessa kameror otroligt effektiva oavsett hur kameran skall användas.

Kamerahus

Uovision har ett kamerahus som delas på mitten med rejäla knäppen och kraftig gummitätning runt hela. Alla glas, Fresnel lins etc är antingen limmade eller monterade med dubbla neoprentätningar. Fresnel linsen ligger mellan dubbla tätningar samt trycks fast med en formgjuten brygga som skruvas fast från insidan. Detta gör att Fresnel linsen enkelt kan bytas on hackspett etc förstör den. På andra märken är bryggan plastsvetsad vilket gör byte av lins svårt.

Programering av MMS/GPRS

Uovision har ett program som ligger direkt i kameran och laddas över till SD-kortet för att sedan användas i datorn. Smart sätt som gör att man inte kan tappa bort någon skiva. I programmet ligger inställningar för Telia färdiga. I princip är det bara mobilnummer och mail adress som behöver skrivas in manuellt i programmet. Menyerna är mycket pedagogiskt utformade vilket gör kameran användarvänlig och enkel att förstå. Observera att gprs med Telenor sällan fungerar.

Levereras med svensk manual och svensk meny, 30 dagars öppet köp, 2 års garanti.

Kameran behöver 12 st batterier och ett minneskort för att fungera.


För att förenkla för dig som kund har vi plockat ihop så att du kan välja kitt efter ditt behov som innehåller vad du behöver till kameran. Du kan givetvis köpa enbart kamera också. Värdepaketen finns enligt nedanstående.

Startpaket 1 kamerans pris + 350kr

8GB SDHC-kort Transcend class 10 (art nr:45022)

12st AA Z-aim Bear Claw Lithium batterier

Startpaket 2  kamerans pris + 716kr

1st 8GB SDHC-kort Transcend class 10 (art nr:45022)

12st AA Z-aim Bear Claw Lithium batterier 

Uovision Extern Stor antenn med tre meter kabel (art nr: 969)

Specifikationer:

Sändning via: MMS/GPRS, max 4 mobil & 4 mail samtidigt. Fjärrstyrning via App/SMS: NEJ

GPS-position: Ja - via SMS.

Överskrivningsfunktion: Ja - On/Off

Rename funktion: Ja (Namnge kameran på bilden)

Timelapse: Ja - kan kombineras med aktiv rörelse sensor.

Dygnstimer: Ja - kan kombineras med Time lapse 

Inbyggd LCD-display med färgvisning: JA

Trigger time: 1.1s

Ställbar rörelsesensor: Låg, Normal, Hög (Räckvidd 20m) 

Antal IR-lampor: 60 stycken Black Invisble (totalt osynliga, 20m)

Antal bilder i följd: 1-3

Tidsfördröjning mellan bilderna: 1s- 60 min

Ställbart antal MMS/GPRS bilder per dygn: Ja 0-99 (0 = oändligt)

Foto: väljbart- 3MP, 5MP (äkta), 8MP, 12MP

Bildvinkel: 53 Grader.

Video: Ja, max 640x480 VGA

Ställbar videolängd: 1-60s per klipp

Information på bild: datum, tid, månfas, temp, batteristyrka, kameranamn.

SD-kort: max 16 GB (Min 4GB SDHC, gärna class 10)

Uttag för extern strömförsörjning: Ja- 6V (orginal tillbehörs kabel 12V till 6V finns)

Kompatibel med solceller: Ja (Orginal finns som tillbehör)
Kompatibel med PC

Drift via 220V: Ja (orginal nätadapter finns som tillbehör)

Drift: 12 AA. (Använd våra Z-aim Bear Claw Lithium- extremt köldtåliga och ger mycket lång drifttid.

Stöldkod: Ja, On/Off, väljbar, fyra siffror.

Observera att GPRS med Telenor inte fungerar.

Installera ett gratisprogram på din dator som hjälper dig vid installationen, WinRar heter det.Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Utsedd till bäst i test i Allt om Jakt och Vapens stora kameratest i NR4 2012! Läs här bredvid. Efter testen har Uovision dessutom kontinuerligt fortsatt att uppdatera och bygga vidare på ett redan vinnande koncept, idag är Uovisions kameror lätta att betrakta som marknadens högst värderade kameramärke bland även våra mest krävande kunder. Z-aim AB är generlaagent för Uovision i Sverige. Om du inte köper av oss direkt så fråga din handlare vem som är leverantör till dem, kommer de från Jaguargruppen som inte har kameror avsedda för Sverige utan Danmark så innehåller de fel program som gör att kameran inte fungerar som de skall. Vi beklagar att de inte håller sig till gällande avtal samt dessutom skapar medvetna problem för kunder. 

Z-aim AB är generalagent för Uovision i Sverige vilket garanterar dig 2 års garanti som verkligen fungerar när det behövs. Uovision är känt för driftsäkerhet och effektivitet både hos oss och kunderna. Vår erfarenhet är att detta märke håller mycket högre driftsäkerhet och kvalitet än det flesta andra.  

Uovision tillverkas av avhoppade tekniker från en av de äldsta och största tillverkarna. De har inriktat sig på att bygga kameror med hög prestanda och kvalitet. Innovativt men till största del efter väl beprövade koncept. Med vår långa erfarenhet av åtelkameror törs vi säga att Uovision tillhör absoluta toppen av kameror. 

UM565 fungera som alla MMS kameror och skickar bilderna till mobil och e-mail i storleken 640x480. Den stora skillnaden är att förutom detta "vanliga arbetssätt" så kan Uovision också arbeta mot GPRS nätet och sända bilderna till Email som datatrafik i högre upplösning 800x600 samt att bildernas KB (upplösning) kan valfritt ställas mellan 60-120kb. Bildkvaliten på MMS/GPRS bilderna blir därmed högre än andra märkens.

Uovision har: Totalt osynlig IR-blixt med 60 dioder, räckvidden slår de flesta kameror med "normal" synlig IR.

Ställbar KB från 60-120kb på MMS/GPRS bilderna = marknadens allra bästa MMS/GPRS bilder. 
Visning av longitude & latitude i kameran.  

Uovision kan sända till fyra mobiltelefoner och fyra email adresser samtidigt . När kameran sänder via GPRS så minskar din kostnad eftersom bilderna sänds som datatrafik och inte som MMS-bild. Observera att för att använda GPRS och sända bilderna som datatrafik måste platsen ha tillräcklig täckning för denna funktion. Inte alla platser har bra GPRS mottagning. Man kan prova funktionen genom att med sin mobil surfa på platsen man skall sätta kameran på. Enklast är att prova ladda ner en film från internet på youtube etc. Hastigheten är låg via GPRS, men är täckningen bra så skall det fungera utan att det bryter eller inte går alls. 

Mobilenheten är av hög kvalitet med en yttre antenn vilket borgar för god mottagning av mobilnätet. Signalstyrkan visas direkt i kamerans inbyggda display samt namnet på din operatör. (Långantenn med tre meter kabel finns som tillbehör)

Den kan sända bilderna som MMS till mobiltelefon, E-mail i upplösningen 640x480 eller som datatrafik via GPRS nätet till mail i upplösningen 800x600. Du kan även välja att kameran bara sänder ett SMS och meddelar att en bild/video tagits med klockslaget angivet. 

Kameran kan även ställas i ett läge som heter Daily Report, då sänds den sista bilden som togs samt antal bilder tagna under dygnet. Du väljer själv vid vilket klockslag på dygnet denna rapport skickas till dig.

Kameran har också ett system som gör att du själv kan välja hur många MMS-bilder den maximalt får sända varje dag. Funktionen gör att du effektivt kan styra kostnaden. Alla bilder som tas lagras till SD-kortet i kameran som högupplösta.

Black Invisible IR

Det betyder att kamerans IR-belysning är fullständigt osynlig, inte ens i botten på lamporna syns någon röd impuls. Inte många tillverkare har löst problemet med totalt osynlig IR. Det vanliga problemet med svart IR är att mycket av räckvidden tappas samt att bildernas kvalitet blir grusig. Uovision Black IR har bibehållit en suverän räckvidd samtidigt som bildkvaliten är på en hög nivå. 

Det osynliga svarta IR-ljuset ger för viss användning mycket stora fördelar, inte minst när kameran ska användas till ren övervakning då kameran inte avslöjar sig själv med någon bottenglöd i IR- lamporna. Vid användning till fotografering av vilt är fördelarna också på plats. Vissa viltarter kan första gångerna de fotas skygga lite av kameror som har "normal IR" med bottenglöd. Med svart IR-ljus försvinner problemet . 

För att maximera kamerans användningsområden kan IR-ljusets ställas in i två olika styrkor. Det svagare är lämpligt när kameran arbetar inomhus, där full styrka oftasts blir för starkt.

Time Lapse, Timer och rörelse sensor

Uovision har ett mycket komplett system för effektiv övervakning och samtidig kontroll över kamerans driftstatus. Den kan, som alla tidigare kameror arbeta enbart med hjälp av rörelse sensor och fotografera direkt vid avkänning av rörelse. För att göra kameran ännu effektivare så har Uovision även utrustats med dygnstimer och Time Lapse (fotografering efter ställbar tidsintervall) Visst finns andra kameror med dessa funktioner, men ingen som har funktionen att all dessa tre kan användas samtidigt för att utnyttja kapaciteten av de enskilda funktionerna maximalt (Rörelsesensor, Timer och Time Lapse). Detta innebär att kameran kan ställas att skicka tex 2 bilder med valt tidsintervall samtidigt som den fotograferar direkt rörelsesensorn detekterar rörelse. Bilderna som tas automatiskt varje dag kan användas för att berätta att kameran är aktiv, att linserna är fria, hur kallt det är i stugan etc. Vid fällfångst kan de bekräfta att fällan inte slagit igen och så länge som bilderna kommer så vet man att kameran är aktiv samt att inget djur gått in i fällan. Detta underlättar mycket vid användning av levandefångstfällor. Då rörelsesensorn kan vara aktiv samtidigt så behöver man ändå inte missa när något händer på platsen. Grymt för både övervakning av egendom samt vilt!

Rörelse sensor

Uovision har en sensor med maximalt brett avkänningsområde, anpassat efter bildens bredd samt lång räckvidd och hög känslighet. Sensorn är ställbar i tre steg. Låg, Normal och hög. Effektiv för både smått och stort och snabb detetektion på just över sekunden. Vid vår användning har vi konstaterat att den kan ta älg på 30meters avstånd. En finns bland produktbilderna. 

Time Lapse

Med denna funktion kan du enkelt övervaka större områden på ett effektivt sätt. Tillexempel kan kameran ta 1 bild med 2 minuters mellanrum ut över en åker. Du kan då enkelt se om något djur kommer ut och vid vilken tidpunkt. Kanske är det bocken du sökt som du på så sätt kan hitta. Funktionen kan användas till väldigt mycket. Och på Uovision kan du som sagt kombinera funktionen med att kamerans rörelsesensor är aktiv samtidigt samt dygnstimern.

Video

Uovision kan filma i kvaliten 640x480 i bra kvalitet både dag och natt. Varje sekvens kan tidsbestämmas från 1 sek till 1 minut natt som dag. Pir-sensorn kan arbeta med intervall ända ner till 1 sekund mellan varje video klipp.

Bildegenskaper

Uovision fotograferar med hög kvalitet, dag som natt. Du kan välja mellan tre bildkvaliter beroende på vad du behöver kameran till. 3MP, 5MP (äkta), 8MP eller 12MP.  

Om kameran skall användas till vareriad fotografering dag och natt så är normalt bästa bilkvaliten att välja 5MP. Då håller dagbilderna en hög kvalité samtidigt som risken för rörelseoskärpa minskar vid nattfotografering med IR. 

12MP används när man anser att bilderna som tas dagtid är de som är viktigast och nattbilderna har lägre prioritet och man kan acceptera att det oftare uppstår rörelseoskärpa på bilderna.

3MP väljs i huvudsak när kameran ska användas till långtidsövervakning och man vill rymma maximalt antal bilder på SD-kortet. Bilderna i 5MP blir mycket bra i Uovision, IR-bilderna på natten drar fördel av den lite mindre storleken eftersom att de skapas snabbare.

Bildserie i följd

Uovision kan ställas att ta 1-3 bilder i följd vid detektion av rörelse. När kameran tagit en bildserie kan du själv avgöra hur lång tid det ska förflyta tills kamerans rörelsesenor åter aktiveras för detektion. Tiden mellan bildserierna kan ställas från 1s till 60 min. Ofta är det lämpligt att använda inställningen med 3 bilder i följd. Har du kameran aktiv i MMS läget är det den första bilden i serien som sänds till din mobil eller Email. Alla bilder som tas lagras också som högupplöst format på minneskortet. 

Batteri / strömförbrukning

Uovision laddas med 12 st AA batterier, som med extremt låg standbyförbrukning kan räcka i ett helt år. I standby drar de bara 6 mAh per dygn! Med Z-aim Bear Claw lithiumbatterier körde vi fyra kameror från Augusti 2011 tills April 2012, dessa kameror var inställda att ta tre bilder varje dygn på tidsintervall samt att detektera och fota vid rörelse. Alla tog många bilder under vintern, kyla var inget problem, som kallast fotade en kamera i -37C. 

 

LCD display/Playback

Uovision har en 2" stor inbyggd färgskärm med playback för film och video. Tillsammans med att kamerans otroligt pedagogiska menyer och smarta program, med förinlagd inställning mot Telia är denna kamera mycket lätt att använda, även för den ovane.

Reaktionstid.

Uovision är mycket snabba kameror som ligger på ca 1sekund. I kombination med brett detektionsområde och lång räckvidd på rörelsesensorn är dessa kameror otroligt effektiva oavsett hur kameran skall användas.

Kamerahus

Uovision har ett kamerahus som delas på mitten med rejäla knäppen och kraftig gummitätning runt hela. Alla glas, Fresnel lins etc är antingen limmade eller monterade med dubbla neoprentätningar. Fresnel linsen ligger mellan dubbla tätningar samt trycks fast med en formgjuten brygga som skruvas fast från insidan. Detta gör att Fresnel linsen enkelt kan bytas on hackspett etc förstör den. På andra märken är bryggan plastsvetsad vilket gör byte av lins svårt.

Programering av MMS/GPRS

Uovision har ett program som ligger direkt i kameran och laddas över till SD-kortet för att sedan användas i datorn. Smart sätt som gör att man inte kan tappa bort någon skiva. I programmet ligger inställningar för Telia färdiga. I princip är det bara mobilnummer och mail adress som behöver skrivas in manuellt i programmet. Menyerna är mycket pedagogiskt utformade vilket gör kameran användarvänlig och enkel att förstå. Observera att gprs med Telenor sällan fungerar.

Levereras med svensk manual och svensk meny, 30 dagars öppet köp, 2 års garanti.

Kameran behöver 12 st batterier och ett minneskort för att fungera.


För att förenkla för dig som kund har vi plockat ihop så att du kan välja kitt efter ditt behov som innehåller vad du behöver till kameran. Du kan givetvis köpa enbart kamera också. Värdepaketen finns enligt nedanstående.

Startpaket 1 kamerans pris + 350kr

8GB SDHC-kort Transcend class 10 (art nr:45022)

12st AA Z-aim Bear Claw Lithium batterier

Startpaket 2  kamerans pris + 716kr

1st 8GB SDHC-kort Transcend class 10 (art nr:45022)

12st AA Z-aim Bear Claw Lithium batterier 

Uovision Extern Stor antenn med tre meter kabel (art nr: 969)

Specifikationer:

Sändning via: MMS/GPRS, max 4 mobil & 4 mail samtidigt. Fjärrstyrning via App/SMS: NEJ

GPS-position: Ja - via SMS.

Överskrivningsfunktion: Ja - On/Off

Rename funktion: Ja (Namnge kameran på bilden)

Timelapse: Ja - kan kombineras med aktiv rörelse sensor.

Dygnstimer: Ja - kan kombineras med Time lapse 

Inbyggd LCD-display med färgvisning: JA

Trigger time: 1.1s

Ställbar rörelsesensor: Låg, Normal, Hög (Räckvidd 20m) 

Antal IR-lampor: 60 stycken Black Invisble (totalt osynliga, 20m)

Antal bilder i följd: 1-3

Tidsfördröjning mellan bilderna: 1s- 60 min

Ställbart antal MMS/GPRS bilder per dygn: Ja 0-99 (0 = oändligt)

Foto: väljbart- 3MP, 5MP (äkta), 8MP, 12MP

Bildvinkel: 53 Grader.

Video: Ja, max 640x480 VGA

Ställbar videolängd: 1-60s per klipp

Information på bild: datum, tid, månfas, temp, batteristyrka, kameranamn.

SD-kort: max 16 GB (Min 4GB SDHC, gärna class 10)

Uttag för extern strömförsörjning: Ja- 6V (orginal tillbehörs kabel 12V till 6V finns)

Kompatibel med solceller: Ja (Orginal finns som tillbehör)
Kompatibel med PC

Drift via 220V: Ja (orginal nätadapter finns som tillbehör)

Drift: 12 AA. (Använd våra Z-aim Bear Claw Lithium- extremt köldtåliga och ger mycket lång drifttid.

Stöldkod: Ja, On/Off, väljbar, fyra siffror.

Observera att GPRS med Telenor inte fungerar.

Installera ett gratisprogram på din dator som hjälper dig vid installationen, WinRar heter det.Bookmark and Share

idth="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/ABrGiQk-n-U" frameborder="0" allowfullscreen>

Skriv recension

Recensioner
2017-01-30
Om man vill kalla något modernt bör man kunna använda mer än Windowsdatorer för att installera hjälpprogrammet
2014-06-19
Har haft min Kamera i 1 år nu och är kanon nöjd!! minst 10 bilder per dag och fortfarande batteri kvar i kameran, kör på gprs och köpte 1 års fri surf från telia för ca 600kr. lutar åt en till
2014-05-14
Hej. Mest troligt beror det på solen, lågt infallande ljus är speciellt svårt. Läs vår Åtelkameraguide för tips, länk härovan, precis under Köp-knappen. mvh Hans Z-aim AB
2014-05-13
Min kamera har börjat ta en del bilder som blir grön/svarta. Det sker bara dagtid och det verkar som om det är när särskilt skarpt ljus som det inträffar. Soliga dagar så blir över hälften av bilderna grön/svarta, medan det under mulna dagar oftast bara blir färgbilder. Lite tråkigt på en i övrigt riktigt bra kamera!
2014-03-18
Jag skulle vilja ha en instruktionsbok för de verkar ju inte ni ha på hemsidan. // Robert
2014-01-05
Hörs som att det är något med ljusmätningen, inget skräp framför ljussensorn på framsidan kameran som ställer till det? Är bara ett litet glas till vänster om rörelsesensorn om du tittar på bilden här ovan. Kolla så det inte är något över det. Annars måste du nog in med kameran till oss så vi får se över den. Mvh Mats Z-aim AB
2014-01-05
Vår kamera har fungerat bra ett tag men har nu börjat att endast fota i IR dvs i nattläget trots fullt dagsljus. När man aktiverar kameran ser man en perfekt bild i färg på display men sedan mörknar bilden mer o mer för att sedan helt gå över i svart/ vitt. Vad kan vara fel?
2013-11-14
Kan man aktivera och av aktivera den med sms eller liknande? Tänkte sätta en vid stugan vill inte att den ska ta bilder när man kommer dit.
2013-03-28
Um 565 med sms funk. Allt funkar som det ska, tack för hjälpen. Mvh Roy
2013-03-12
Kanonbra kamera..Jag är helnöjd.Lätt att få igång o den funkar klockrent!!Bra support av Z-aim dessutom!!
2013-03-08
Jag har nu fått upp kameran och är verkligen super nöjd. Fina bilder, och en bra framtagen svensk bruksanvisning för att få igång alla funktioner. Ett stort tack till z-aim, och framförallt Mattias som hjälpte till att lösa en komplikation som uppkom och detta på ett utmärkt sätt. Kan starkt rekommendera andra att handla av z-aim. Kundmottagandet är i toppklass.
2013-01-31
Riktigt bra grejor! Vi har familjedeal på telenor så kameran skickar gratis mms till mig och min bror. Vi är mycket nöjda med kameran, bra bilder osv Mvh snåla smålänningar
2013-01-29
Får inte den o skicka 2bilderr o ta automatiskt nån som förklara för en teknikhandikappad?
2012-11-27
Till Uovision finns extern orginal strömkabel som kan kopplas till 12V, kabeln har en liten regulator på sig om ändrar strömmen styrkan till 6V. Det finns även en färdig sats för drift med 220V med 3m kabel från vägguttaget. Finns även en komplett sats med solcell till kameran. Mvh Mats
2012-11-27
Finns det möjlighet till extern ström på denna ? ex. bilbatteri
2012-09-22
Jaaa, jag hann få kameran innan jaktresan söderut. Provkört med alla möjliga inställningar och allt verkar OK. (Nåja, det visade sig att min mobil inte klarade av MMS, Var tvungen att skaffa mig en ny mobil :-) ) Fantastisk liten manick, tänk att det kunde vara så kul med dessa tekniska finesser.
2012-08-21
Hi. I can send mms just manual, but not automatically. Please somebody tell me how make settings in menu, that the camera will be send automatic mms? Thank advance. my email is - ivkoo2002@gmail.com
2012-07-08
Vi på Jakt365 använder den senste tekniken på våra åtelkamror från Z-AIM. Våra kunder jägare som köper åteljakt på vildsvin av oss kan ett par dagar innan de skall ut på jakt, själv se vad som besöker ”deras” åtel. Vi använder oss av datatrafik som fungerar utmärkt. Bilderna är av mycket hög kvalitet och kameran fungerar utmärkt i alla väder.
2012-07-07
Ni som har använt den här kameran vad blir det för kostnad för varje bild som du får till din dator eller till din mobil?
2012-06-05
Väntar på ny version som filmar med ljudupptagning
2012-04-07
Har nu testat kameran, kan rekomendera den starkt! körde den med laddningsbara batterier först, men det funkade inte bra. lithium batterier mår den bäst av. Ett stort tack för kanon service på z-aim!
2011-11-27
Har satt upp kameran för att övervaka rävfällan, inställd så att den sänder 3 bilder varje dag! Sjukt bra att få bilder som visar status utan att behöva åka å kolla! Har tidigare haft ring o vitj, men det kändes osäkert! Ingen räv i fällan hittills men kameran har fångat hare på bild.
2011-11-26
Jag har ställt kameran så att den sänder två bilder automatiskt varje dag och ändå fotar om det kommer något. Jättebra att veta att kameran fungerar samtidigt som man får bilder på allt annat! Har fått se flera älgar i trädgården vid stugan som den övervakar men ingen tjuv vilket jag är glad för. Blir också bra nu i vinter då jag kan se hur mycket snö som kommit!
2015-04-14
Blev förvånad över hur lätt det var att få den att skicka sms, idag tänkte jag ge mig på att försöka få in gprs inställningar och det gick busenkelt! Det mesta som behöver skrivas in finns antingen förinstallerat eller så finns det i instruktionsboken. 10 grisar av 9 möjliga från mig🐗👍🏽
2015-01-13
Vi köpte kameran för ca en vecka sen. Kan bara säga att vi är helnöjda. Med hjälp av manualen så var det inga problem att göra alla inställningar. Fick våra första bilder på grisarna nu inatt. Kan även tillägga att dom inte gått på åtelkamera förnst nu. Stort plus från oss. Snabb leverans och bra instruktioner
2014-12-24
Om ni behöver hjälp, maila eller ring supporten !!! Men efter att ni läst ”Problemavdelningen” längst bak i manualen.
2014-11-25
Har en kamera som är 1 år som ibalnd på dagtid tar rosa kort. någon här som har dessa problem? tips på vad som är fel? aldrig nattetid men dagtid och då spelar det ingen roll om det är mulet eller solsken. mvh ”ÅBA”
Se fler recensioner...
Rekommenderade tillbehör till denna produkt
Produkter
Övrigt