Din vittring dödar din jaktlycka!

ScentKiller och vittringsdödande medel är ett enkelt sätt att bli effektivare och bättre jägare. Din vittring är oftast den största risken för att misslyckas. Studier i USA har visat att hjortar har luktsinnen av absolut toppklass. Testerna påvisade att en vitsvanshjort efter 7 dagar kan detektera ett tum avtryckt av människa. När man förstår hur viktigt det är att sprida så lite vittring som bara möjligt och använder rätt metoder så är skillnaden mycket påtaglig. Grunden för att lyckas bättre är att sprida så lite egen vittring som möjligt samt också använda Scent cover (lockmedel) för att ytterligare slå bort sin egen vittring.

Första steget som jägare är att aldrig någonsin tvätta sina kläder i vanliga tvättmedel. Anledningen till detta är två. Det första är givetvis att man tillför en massa parfymer som inte alls hör hemma i jaktkläder. Den andra anledningen är att alla vanliga tvättmedel dessutom innehåller UV-förstärkare som gör att dina jaktkläder oavsett vilket camouflage det har tydligt syns för ett flertal viltarter. Ett flertal hjortdjur och fåglar har ett mycket väl utvecklat UV-seende vilket gör att UV-förstärkarna i kläderna gör att du lyser blått för dem när det börjar skymma. Om man vet detta så är valet enkelt, man väljer tvättmedel som helt tar bort vittringen ur kläder samt inte tillför UV-förstärkare. Det är ingen slump att pilbågsjägare i USA är extremt noga med detta, minsta vittring eller kläder som glöder gör givetvis att det är nästan omöjligt att få djuren inom skotthåll. Som vanlig jägare kommer du att upptäcka att det går betydligt bättre att få fram djur samt att de inte direkt stirrar på dig när de kliver ut på åkern. Ett bra tips är också att testa sin jaktkläder med en liten UV-lampa. Många tillverkares jaktkläder är tyvärr tillverkade av fel material och reflekterar UV-ljus.

Hos oss på Z-aim hittar du jaktutrustningen du behöver för att slå ut din egen vittring ur kläderna samt effektiva vittringsblockerande lockmedel. Vi har under flera år marknadsfört Hunters Specialties Scent- A- Way serie och ScentKiller från Wildlife-Research-Center vilket är de märken som räknas som marknadsledande inom vittringskontroll. Vi vet själva genom jakten att dessa medel gör stor skillnad och ingen skulle idag stoppa sina jaktkläder i en tvättmaskin med vanliga tvättmedel eller gå ut på jakt med skitiga kläder. Man behöver inte vara fanatisk, men rätt tvättmedel, kroppshygien och lockmedel tar dig väldigt långt på ett enkelt sätt. Du känner nog igen dig i texten här under:

Nä, den fick nog vittring av mig, vinden svarvade? Visst känns det igen hos alla jägare och då rör det bara djuren som man i alla fall fick se och inte kvällarna man inte ens såg något. Och glöm inte köpa dig en vindriktnings provare också så slipper du välja fel plats att sitta på.

Att köpa rätt jaktutrustning och tillbehör för effektivare jakt prioriteras av det flesta jägare väldigt högt när det gäller vapen, vapentillbehör och kläder. Men det ännu många som helt glömmer bort att sköta sin egen kroppshygien och kläder på rätt sätt och ger därför viltets absolut första sinne ett fullständigt övertag! Gör inte det felet- gör istället som så många glada kunder och upptäck det stora fördelarna med att sköta vittringen på rätt sätt!  

 

 

Produkter
   

Drift & produktion:  Wikinggruppen